vrijdag 21 februari 2020

#Spinoza-blogger geëerd met de hoogste onderscheiding van de Ver. Het Spinozahuis


PERSBERICHT.

In Bilthoven ontving op 20 februari Stan Verdult de zilveren erepenning van de Vereniging Het Spinozahuis.

 


Vanaf september 2007 onderhoudt Stan Verdult een blog over de Spinoza-gebeurtenissen op de wereld, op dit moment via http://bdespinoza.blogspot.nl. Voor de Vereniging Het Spinozahuis en het algemene Spinoza-onderzoek en de Spinoza-beleving in Nederland is dit blog geleidelijk van het grootste belang geworden.

Om de erkentelijkheid en bewondering voor dit jarenlange werk van Stan Verdult zichtbaar te maken reikte op 20 februari 2020 de voorzitter van de Vereniging Het Spinozahuis, dr. Paul Juffermans, hem de zilveren erepenning uit, de hoogste onderscheiding die de Vereniging kent.

Stan Verdult deed zijn algemene kennis van de filosofie al op tijdens zijn opleiding aan seminarie, sociale academie en de studie andragogie. Pas later in 2007 ontdekte hij de denkwereld van Spinoza om er niet meer van los te komen en zijn welbekende dagelijkse blog over de filosoof te beginnen.
* * *

Dat was een hele verrassing: gisterenmiddag kreeg ik bezoek van voorzitter, Paul Juffermans, en secretaris, Kees Bruijnes, van de VHS. Zij bleken met een bedoeling te komen, die ik uiteraard niet kende en die mij zeer verraste. Zeer blij ben ik met de mooie zilveren medaille en met het fraaie gebaar van erkenning!
Bedankt bestuur van de VHS.

19 opmerkingen:

  1. Dank je, Stan, voor je blog waarmee je mij informeert en inspireert.
    Van harte gefeliciteerd met de erepenning. Ruud Hisgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En hoe verdiend! Waardering voor het bestuur van Ver. Het Spinozahuis voor deze stap.
    Stan, van harte gefeliciteerd met deze erepenning en hoogste onderscheiding! Je wordt gezien, maar dat wist je al wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hartelijk gefeliciteerd, Stan, met deze validering van je jarenlange gulheid als blogger 'on everything Spinoza'! We leerden je kennen als toegewijd studax, nieuwsgierig 'journalist', consciëntieus archivaris en gepassioneerd muziekminnaar. Toch moeten nieuwkomers op de site je naam maar zien te vinden onder je posts, want Spinoza komt altijd eerst. Indrukwekkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stan, om het nog internationaler te maken deze gelukwens uit Waarland, waar je blog en deze waarderende onderscheiding ook niet onopgemerkt zijn gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Stan,

    Wat een prachtige erkenning voor al die noeste arbeid. Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van harte gefeliciteerd met deze zilveren penning als blijk van erkenning. Je hebt hem zeker verdiend.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Blij verrast ben ik met dit mooie bericht. Stan, gefeliciteerd met deze hoge onderscheiding. Je hebt deze zeker verdiend. Het bestuur van VHS wil ik danken voor hun oplettendheid en juiste beslissing. Guus

    BeantwoordenVerwijderen
  8. jasper von grumbkow22 februari 2020 om 18:17

    Veel dank voor jouw waardevolle werk en een compliment voor deze actie van de VHS.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Stan bedankt voor jouw nieuwsgierigheid die jij al jarenlang omzet in onderzoek en uitpluiswerk. Well doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Terechte waardering voor je steeds weer nieuwe, interessante berichten, die ik graag lees. Wat een informatie, die ik nooit zelf zou kunnen opdiepen, geef je me door! En al zolang. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dank allen voor jullie waarderende opmerking. Aansluitend ging ik 21 februari voor ruim een week naar het ziekenhuis en kon hier dus niet reageren. Maar ze zijn gezien en niet onopgemerkt gebleven. Nogmaals dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. A debt of gratitude is in order for sharing the information, keep doing awesome... I truly delighted in investigating your site. great asset... jocial

    BeantwoordenVerwijderen