woensdag 17 april 2019

#Spinoza-museum in Rijnsburg organiseert wisselexpositie over Adriaen Koerbagh


Op de website van de VHS is sinds vandaag te lezen:

Koerbagh tentoonstelling in trek
De expositie over Adriaen Koerbagh, die het Spinozamuseum in Rijnsburg gaat organiseren van 15 november 2019 - 15 maart 2020 is de eerste wisseltentoonstelling die de Vereniging het Spinozahuis voor haar rekening neemt. Zij is dan ook nadrukkelijk bedoeld om met winterexposities ervaring op te doen.
Het concept dat de presentatiecommissie samen met Hannah Laurens heeft ontwikkeld blijkt tot hun vreugde in trek bij andere musea. Het begint erop te lijken dat deze expositie vervolgens zal staan in Museum Ambassade van de Vrije Geest aan de Keizersgracht 123 in Amsterdam. Daarna gaat hij hoogst vermoedelijk naar Museum Elisabeth Weeshuis in Culemborg.
Misschien was dit wel te verwachten. Immers Adriaen Koerbagh werd in Amsterdam geboren en stierf daar ook in het Rasphuis. En hij zag zich gedwongen naar Culemborg te vluchten. In Rijnsburg staan we ervoor open om tegen een redelijke doch bescheiden vergoeding de expositie in het Noorden, Oosten en Zuiden van het land door te laten reizen. Adriaen Koerbagh is er interessant genoeg voor.

Cf. ook blog van 5 januari 2018: "Culemborgse Hannah Laurens over Adriaen Koerbagh: radicaal in vrijstad Culemborg"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten