dinsdag 5 juni 2018

Speciaal gebrouwen voor Eetcafé Spinoza: Spinoza Weizen - #spinozaIn het blog van zondag 3 juni 2018, waarin ik op het bestaan van Spinoza-coke wees, vermeldde ik al dat er een nieuw Spinoza bier op de markt was gekomen – ‘t Spinoza Weizen – maar ik wil er ook graag in een apart blog aandacht aan geven.

Spinoza Weizen is een speciaalbier gebrouwen door Berging Brouwerij in Purmerend voor Eetcafé Spinoza in Leeuwarden. Het is een klassieke Duitse Weizen, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Aldus lezen we op biernet.nl waar we verder nog lezen: “De SPINOZA Weizen is op traditionele wijze gebrouwen met Pils en Tarwe mout. Daarnaast is deze ongefilterde hefe-weizen smaakvol en fris met een romige afdronk en klassieke banaanaccenten.
 
Het bier heet simpelweg SPINOZA Weizen en is gebrouwen volgens het zogeheten Duitse Reinheidsgebot. Dat schrijft voor dat het bier enkel gemout graan, water en hop mag bevatten.
Het is goudgeel van kleur en bevat 5,6% alcohol.
Dit speciaalbier is verkrijgbaar bij Eetcafé Spinoza & Drankenspeciaalzaak Jelle in Leeuwarden. [cf. biernet.nl]

Op de website van Eetcafé Spinoza gaat het over “Spinoza's eigen biertje!
“Eetcafé Spinoza heeft sinds zaterdag [2 juni 2018?] zijn eigen biertje! Speciaal voor Spinoza is er door een lokale brouwerij een Weizenbier ontwikkeld. Het bier heet simpelweg SPINOZA Weizen en is gebrouwen volgens het zogeheten Duitse Reinheidsgebot. Dat schrijft voor dat het bier enkel gemout graan, water en hop mag bevatten. De SPINOZA Weizen is op traditionele wijze… etc. [Cf.]

 
En: “Spinoza bier ook voor thuis!” “Onze eigen Spinoza Weizen is nu ook verkrijgbaar bij Drankenspeciaalzaak Jelle op de Voorstreek dus u kunt nu thuis ook genieten van dit overheerlijk speciaal biertje! Het Spinoza biertje is op traditionele wijze gebrouwen met Pils en Tarwe mout. Door gebruik te maken van de giststam Mangrove’s Jack M20 heeft deze Weizen dat klassieke banaanaccent.” [Cf..]

Chef Bediening Ewout Pong Visser van Eetcafé Spinoza zond mij deze informatie en de foto’s toe die ik in dit blog opneem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten