zondag 29 april 2018

Jan Knol’s "Spinoza uit zijn gelijkenissen en voorbeelden voor iedereen" kreeg 4e druk - #spinoza


Via de website van Paul Delfgaauw, "Van goden en mensen", verneem ik dat de Wereldbibliotheek onlangs een vierde herdruk heeft doen uitkomen van het boekje Spinoza uit zijn gelijkenissen en voorbeelden voor iedereen, van de in 2016 overleden Jan Knol. Bij de Wereldbibliotheek is dat niet te vinden, wel dat het leverbaar is [cf.].
Delfgaauw gaat in zijn blog van 27 april 2018, “Spinoza in gesprek met Jezus”, uitgebreid in op de fictieve dialoog tussen Jezus en Spinoza die Knol aan het eind van dat werkje aanbiedt.
Het is een mooie aanleiding om Jan Knol weer even in herinnering te roepen. En het is voor mij tevens een aanleiding om dat boekje nog eens uit de kast te halen en na te gaan of ik er zoveel jaren na mijn bespreking (die ik in 2007 plaatste op een site die niet meer bestaat), anders over die dialoog (waar ik me toen niet zo in kon vinden) ga denken. En dat doe ik: nu zie ik er een prima schets in. Dank aan Paul Delfgaauw.

 

2 opmerkingen:

  1. Dank je Stan om me op die dialoog tussen Jezus en Spinoza te wijzen. Ik heb er niet zoveel nieuws uit opgestoken over Spinoza maar de Bijbelcitaten hebben voor mij wel een nieuw licht geworpen op het christendom!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, Mark, te zien dat je dit blog nog volgt.

    BeantwoordenVerwijderen