dinsdag 24 april 2018

Je kunt het pluggen van een boek ook overdrijven, zoals bij 'Moord op Spinoza' - #spinoza

18 december 2017 had ik een blog, “Moord op Spinoza” schreeuwen, doet het kennelijk goed”, over de crowdfunding van Sid Lukkassen en het aangekondigde boek onder die titel.

Op 26 januari 2018 het blog “Moord op Spinoza” n.a.v. de introductie BOEK: Moord op Spinoza door Paul Cliteur & David Pinto op 25 januari 2018 Sta-Pal.nl

Op 25 mrt. 2018  was er een lang gesprek tussen Paul Cliteur en de filosoof Sid Lukkassen in Café Weltschmerz over hun boeken en vooral over Moord op Spinoza”.

Op 7 april 2018 verscheen op Sta-Pal.nl “Opstand tegen de moderniteit,” door Paul Cliteur & David Pinto – een verkorte inleiding op hun boek ‘Moord op Spinoza'

Op 15 apr. 2018 werd bij Batavieren Podcast een gesprek van bijna een uur met bijna alle auteurs van ‘Moord op Spinoza' gehouden en geplaatst op Soundcloud en ook nog eens op Youtube.

Intussen bracht de uitgever, Aspekt, een aparte website over Moord op Spinoza.

En er is een Facebook-pagina geopend.
 
Het boek zou 30 maart 2018 verschijnen, maar is voor zover ik kan nagaan nog niet op de markt. Ik vraag me dan af of er niet al teveel reclame is gemaakt voor iets dat nog moet komen. 
Opvallend is dat Paul Cliteur in het begin van de gesprekken aangeeft dat het boek eigenlijk een verkeerde titel heeft, want er was uiteraard helemaal geen moord op Spinoza. Maar het gedachtegoed van Spinoza zou zwaar onder druk gekomen zijn, hetgeen in de ondertitel wordt uitgedrukt: "De opstand tegen de verlichting en moderniteit."

1 opmerking:

  1. Ik heb vandaag het boek besteld en morgen wordt het bezorgd. Greenways

    BeantwoordenVerwijderen