zaterdag 5 januari 2019

In maart 2019: "Spinoza, Marrano of Reason” - expositie van op #Spinoza geïnspireerde kunstwerken

[Blog zelfde dag aangepast op grond van nadere informatie]
 
Van 7 - 29 maart 2019 zal zowel in de Amstelkerk* als het Plein van Siena* een expositie te zien zijn met werk van ca 30 hedendaagse Internationale kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Spinoza. Als titel van de expositie is gekozen voor

"Spinoza, Marrano of Reason"

De tentoonstelling is een initiatief van de internationaal bekende kunstenaar Billha Zussman (gevestigd in Amsterdam, verbonden aan het Joods Historisch Museum; cf. blog van gisteren) in samenwerking met de Jewish Art Salon (’s werelds grootste en bekendste organisatie van joodse beeldende kunst, gevestigd in New York; cf.).
De tentoonstelling is gratis te bezoeken, maar let wel er zijn verschillende openingstijden voor de twee locaties: de Amstelkerk is open van maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur; de openingstijden van het Plein van Siena zijn van dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:30 uur en zaterdag 12:00-17:00u.

De opening van de tentoonstelling in de Amstelkerk zal plaats hebben op donderdag 7 aart van 17:00-19:30u. De opening in het Plein van Siena wordt nog bekend gemaakt.

Nog duidelijk zal worden waar en wanneer de lezing plaats die zal worden gehouden door professor Ori Z. Soltes, a scholar of theology and the fine arts at Georgetown University in Washington, DC.
Méér informatie op de website van stadsherstel Amsterdam.

Wel aardig is nog te vermelden dat curator Billha Zussman [cf. website] mij liet weten diverse van de deelnemende kunstenaars via dit Spinoza-blog te hebben ontdekt!
 

Amstelkerk

* Adres van de Amstelkerk: Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam [cf. website stadsherstel over de Amstelkerk en wiki]
Adres van het Plein van Siena [een centrum voor studie, bezinning, ontmoeting en spiritualiteit in de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid]: Rijnstraat 109hs, 1079 HA Amsterdam [cf. website Plein van Siena]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten