woensdag 20 december 2017

Steven Nadler werkt aan een nieuw boek over SpinozaHet draagt de voorlopige werktitel: Becoming Spinoza: The Making of a Philosopher - a study of the various contexts -- Cartesian, Stoic, Jewish, Hobbesian, Dutch Republican -- in which Spinoza's philosophy developed.

 Daarnaast werkt hij voor de "Jewish Lives" series (Yale University Press) aan een biografie van Menasseh ben Israel (1604-1657), a rabbi in the Amsterdam Portuguese-Jewish community and arguably the most famous Jew in seventeenth-century Europe. [Cf.] Ik meen dit al eens gesignaleerd te hebben, maar kan niet vinden waar of wanneer.

Laatste nieuws:
Steven Nadler is onlangs benoemd tot directeur van het Institute for Research in the Humanities at the University of Wisconsin – Madison [CF.]

3 opmerkingen:

 1. Stan, je hebt het daar eerder over gehad in het blog Spinoza en Rembrandt (3).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aardig dat je naar dat blog verwijst, Adèle, maar daarin is 't niet te vinden (wel wat Nadler zegt over hoe Michæl Zell gedegen over Menasseh ben Israel schrijft). Er moet een ander blog geweest zijn waarin ik meldde dat Nadler voornemens is met een boek over Menasseh ben Israel te komen. Belangrijk is het niet, maar ik vind 't nog wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn broer tipte me dat hij door in Google in te geven Steven Nadler, Menasseh ben Israel deze hit kreeg naar dit blog van 11-06-2017:
  http://blog.despinoza.nl/log/graphic-spinoza-van-vader-en-zoon-steven-en-ben-nadler.html

  En daarin is in een reactie die ikzelf toevoegde, te lezen: "dat Steven Nadler bezig is aan een biografie over Menasseh ben Israel."
  Het was dat blog inderdaad dat ik bedoelde en niet meer terug kon vinden. Ik zocht via google alleen op dit nieuwe Spinoza-blog, maar het was nog uit de oude doos... Opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen