zondag 2 juli 2017

In september gaat verschijnen LE CLAN SPINOZA van Maxime Rovere

Een m.i. belangrijke gebeurtenis!

Édition Flammarion kondigt het aan als zowel een roman als een onderzoek, omschrijft het als fiction historique et philosophique en rubriceert het onder Litterature & Essais Litterair:

LE CLAN SPINOZA. Amsterdam 1677 L'invention de la liberté. Un roman / une recherche de Maxime Rovere. Édition Flammarion gaat 27 september 2017 verschijnen
Ook is er al een website over geopend: http://www.leclanspinoza.com/

die duidelijk laat zien dat dit een belangrijke uitgave gaat worden. Maxime Rovere is dan ook niet zomaar iemand, maar een belangrijk Spinoza geleerde. Hij doceert momenteel aan de Universiteit PUC-RJ Rio de Janeiro (Brazilië). Links een eerder werk van hem [cf. blog].
Op de website is te lezen dat van 5 - 7 oktober 2017 aan de Universiteit Utrecht een conferentie « Resisting Spinoza : Bouwmeester, Van den Enden and Kerckrinck’s objections to Spinoza’s intellectualism. » en een Colloqium zal worden gehouden: « Meeting Spinoza: Books, Letters, Networks, Personal Encounters » [cf.] Op de website van de Universiteit Utrecht is hierover nog niets te vinden... wel op 't spinozaresearchnetwork en op historici.nl en Chris Meyns had er op 12  jan. 2017 een tweet over.
 
 


 
Tot slot deze pagina uit À propos (N°1) – l’actualité des essais Flammarion (automne 2017) [cf. books,google]

                                    _________________
Op 12 oktober 2017 zal bij het Maison du Danemark een conferentie plaats hebben met Maxime Rovère over Niels Stensen - de tweelingbroer van Spinoza (cf.).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten