maandag 14 augustus 2017

10e Spinozadag in Paradiso op zondag 26 november 2017 in teken van oneindigheid

In haar Nieuwsbrief maakte de Amsterdamse Spinoza Kring datum, thema en sprekers bekend van de jaarlijkse Spinozadag. Dit jaar zal deze voor de tiende keer plaats hebben

Op zondag 26 november zal alweer de tiende Spinozadag plaatsvinden, in Paradiso. Dit lustrum vieren we met het bijzondere en grootse thema Spinoza en Oneindigheid. We vertrouwen op de kennis en kunde van prof. Vincent Icke en Jeroen Bartels om het belang van oneindigheid en de rol ervan in Spinoza's denken te ontsluieren.



Vincent Icke over de Spinozaïsche God

As je belangstelling hebt, ga je voor het vervolgdeel naar YouTube.

1 opmerking:

  1. Prima informatie Stan en een mooi initiatief van de ASK. Want de 'spinozisten' voeren al jaren geen, of een verwarrend ondeskundig stoffig, debat over de wetenschappelijke betekenis van Spinoza's ontologische kennisleer in het huidige wiskundig-natuurkundige debat. Terwijl de ontwikkeling en uitwisseling van wetenschappelijke kennis op grondslag van de werkende natuur voor Spinoza zijn hoofdthema was. Door de moderne natuurkunde en haar ingenieurs zijn onze communicatie mogelijkheden enorm versneld aan de openbaarheid prijsgegeven en verloopt onze communicatie niet meer via geheime briefwisseling in wetenschappelijke kring en dus langs de lijnen van de trekschuit. Onze technologische revolutie levert weer andere problemen op, maar ik denk toch dat hij er blij en gelukkig mee zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen