zondag 26 november 2017

Brouwerij Spinoza’s prijswinnende Herfstbock 2017



Deze foto van dit flesje Herfstbock 2017 van Brouwerij Spinoza dat mijn bezoek uit de omgeving van Rijnsburg zo vriendelijk was op zaterdag 25 november 2017 voor mij mee te nemen, spreekt voor zichzelf [cf. blog]. Nog even laat ik het bijkomen in de koelkast en hoop er dan van te genieten. Dus voorlopig wat mij betreft nog even: sans paroles.

4 opmerkingen:

  1. Proost Stan. Het is er echt weer voor. Ik ben vandaag naar de Spinozadag geweest. Een teleurstellende bijeenkomst. Prof Icke had Spinoza niet goed gelezen en dus niet begrepen. Prof Cohen, zelf atheïst, fulmineerde slechts tegen Dawkins en had geen mening of over Spinoza's Godsbegrip, daar waagde hij zich niet en was dus snel klaar aan en Dr Bartels kon de actuele betekenis van Spinoza's gedachtegoed maar moeilijk onder woorden brengen. Dus in het Paradiso bleek Spinoza als los zand van beperkte betekenis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor deze teleurstellende impressie, Bas B.. Het is dus uitgekomen zoals vooraf al te vrezen was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met "zoals vooraf te vrezen was" doelde ik op "dat de dingen “sub specie infinitatis” bekijken juist niet Spinoza’s aanbeveling is," zoals ik in mijn blog van dinsdag 3 oktober 2017 schreef:

    https://bdespinoza.blogspot.nl/2017/10/wat-sub-specie-infinitatis-zou-kunnen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Stan, Sinoza's honger naar meer concrete kennis van de werking van de natuur in alles, naar de geest van de stof, bleef naar mijn smaak nog in de fles.

    BeantwoordenVerwijderen