maandag 23 oktober 2017

Is Spinoza wel echt op de kaart gezet?

Op 2 oktober 2017 meldde ik in het blog met de titel “Erno Eskens zet Spinoza op de kaart," dat de filosoof, politicoloog, auteur en programmadirecteur van de Internationale School voor wijsbegeerte, Erno Eskens, zou spreken tijdens een discussiemiddag die 20 oktober in de Kon. Blibliotheek zou worden gehouden. Dat was dus afgelopen vrijdag.
Vandaag liet Els van Swol via een tweet weten dat ze de Spinozalezing van Eskens heeft gevolgd en daarvan een verslagje maakte op haar blog. Aardig verslagje, waar ik graag op wijs. Een verslagje zo duidelijk (met haar commentaar), dat ‘t mij niet het gevoel geeft dat ik - die niet meer zo mobiel ben dat ik even naar Den Haag kan reizen – iets heb gemist.

2 opmerkingen:

  1. Erno Eskens zei tijdens zijn lezing ‘Spinoza op de kaart': “Zet twee Spinozisten bij elkaar en je hebt drie meningen.”
    Prachtig toch.
    Hoe zou het anders kunnen? Er moet veel indirect geïnterpreteerd worden bij Spinoza om de (je eigen) puzzel te laten passen. Maar boeiende discussies zijn ook interessant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da's waar, Ed, en daarvoor hoef je niet helemaal naar Den Haag en kun je volstaan met af en toe dit blog te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen